Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ...Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΊΝΑΙ

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ...Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΊΝΑΙ

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Αφιέρωμα για τους άστεγους στο Μουσείο Κινηματογράφου

Τα προβλήματα, οι αγωνίες και τα όνειρα των κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων αναδειχθήκανε μέσα από τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Σινεμά στο δρόμο», που διοργανώθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009 στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.



Στο αφιέρωμα, που συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Κινηματογράφου και το περιοδικό «Γαλέρα», προβλήθηκαν 14 ταινίες, μεγάλου και μικρού μήκους, που αναφέρονται στον κοινωνικό αποκλεισμό. Μεταξύ αυτών το αμερικανικής παραγωγής ντοκιμαντέρ «Kicking it» των Σούζαν Κοχ και Τζεφ Βέρνερ, που παρακολουθεί την προσπάθεια έξι αστέγων να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων του Κέιπ Τάουν, και το ελληνικό «Γκολ στη Φτώχεια» που καταγράφει την πορεία της Ελληνικής Ομάδας Αστέγων στην πρώτη της συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2007 στην Κοπεγχάγη.

Στόχος των διοργανωτών ήταν το αφιέρωμα να περιοδεύσει τον επόμενο χρόνο σε όλη την Ελλάδα. «Η ανάδειξη του προβλήματος των αστέγων μέσω του κινηματογράφου είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε», τόνισε ο διευθυντής του Μουσείου Κινηματογράφου, Βασίλης Κεχαγιάς, στο περιθώριο σχετικής συνέντευξης Τύπου.

ΠΗΓΗ:http://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=49310.0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου