Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ...Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΊΝΑΙ

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ...Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΊΝΑΙ

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

 
 

Συνεχίζοντας τη μακρόχρονη προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος των αστέγων, η «ΚΛΙΜΑΚΑ» διοργανώνει για συνεχή χρονιά, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, από τις 06:00 μ.μ. έως 08:00 π.μ (Σάββατο 13 Απριλίου). στην Πλατεία Κλαυθμώνος, βραδιά «Sleep Out» και καλεί τους πολίτες να περάσουν μια νύχτα στο δρόμο.
Πρόκειται για  εκδήλωση συμβολικής συμπαράστασης στους αστέγους που πραγματοποιείται μαζί με τους αστέγους, με στόχο την αφύπνιση και την κινητοποίηση της πολιτείας και των πολιτών, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αστέγων ως ένα ιδιαίτερο κοινωνικό ζήτημα που απαιτεί πολιτικό σχεδιασμό και οργανωμένη δράση.Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις, όπως ενημέρωση για το πρόβλημα των αστέγων και τις υπηρεσίες του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ, προβολή σχετικών ταινιών, καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, έκθεση φωτογραφίας κ.λπ.

Αναμφίβολα η προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων δεν αφορά μόνο μια νύχτα συμβολικής συμπαράστασης. Αφορά όμως όλους μας να διεκδικήσουμε την ουσιαστική εφαρμογή του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στη στέγη.

Κυρίως όμως αυτό αφορά τους ίδιους τους αστέγους. Έτσι λοιπόν, η αυλαία της φετινής εκδήλωσης “sleep out” προγραμματίζεται να ανοίξει με πορεία αστέγων προς την Βουλή. Για πρώτη φορά στην ιστορία της «άστεγης» πραγματικότητας στην Ελλάδα, οι άστεγοι  θα συμμετέχουν σε μια δική τους συλλογική προσπάθεια να ενώσουν τη φωνή και τη δύναμή τους για την διεκδίκηση του δικαιώματος στη στέγη και την αξιοπρεπή διαβίωση.

 

Ας είμαστε – και θα είμαστε- όλοι κοντά τους και δίπλα τους σε μια ειρηνική πορεία διεκδίκησης  για την διασφάλιση των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες.

Διότι όταν αυτά καταφανώς  καταπατούνται κανείς μας, αρμόδιος ή μη, δεν απενεχοποιείται διότι  αγνοεί, ώστε να αδιαφορεί ή να σιωπά…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου