Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ...Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΊΝΑΙ

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ...Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΊΝΑΙ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Εmergency Shelter λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το Κέντρο Στήριξης Αστέγων.

Η ΚΛΙΜΑΚΑ από τις 10/1/2012 λειτουργεί το χώρο του Κέντρου  Στήριξης Αστέγων  (Κ.Σ.Α) καθώς και τον Ξενώνα  Αστέγων,  ως ένα emergency shelter, λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα προσφέροντας καταφύγιο από τον παγετό σε αστέγους της πόλης μας . Παρά του περιορισμένου χώρου του Κέντρου περισσότερα από 100 άτομα προσέρχονται και φιλοξενούνται  κατά την διάρκεια της ημέρας ενώ διανυκτερεύουν περίπου 23 άτομα πέραν των  12 ενοίκων του Ξενώνα.


Kαθημερινά  προσφέρονται  περίπου 150 γεύματα κάθως και συμπληρώματα διατροφής (φρούτα, γαλακτοκομικά, επιδόρπια, ξηροί καρποί, καφές, τσάι κ.λ.π) εντός του Κ.Σ.Α  καθώς και στις δράσεις streetwork που πραγματοποιεί η Κινητή Μονάδα Παρέμβασης στο Δρόμο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά παρέχοντας παράλληλα ά βοήθειες και είδη ά ανάγκης όπως κουβέρτες, υπνόσκακους, μπουφάν κ.λ.π και ενημερώνοντας τους αστέγουςγια τους υπάρχοντες διανυκτερεύοντες χώρους.

Η 24ωρη και για 4η εβδομάδα  λειτουργία του Κ.Σ.Α  ως Καταφυγίου υποστηρίζεται από την εθελοντική προσφορά  εργαζομένων της ΚΛΙΜΑΚΑ αλλά και άλλων – εκτός του φορέα-εθελοντών καθώς επίσης και με την ενεργό συμμετοχή των ενοίκων του Ξενώνα καθώς και των (εξωτερικών) επωφελούμενων του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων.

Πρωτόγνωρος  για την 10ετη  λειτουργία του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων είναι ο αριθμός της   καθημερινής τηλεφωνικής  με το Κ.Σ.Α επικοινωνίας ευαισθητοποιημένων πολιτών προκειμένου να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες του προγράμματος και τους τρόπους στήριξή του καθώς και των ατόμων που προσέρχονται στο Κέντρο προσφέροντας είδη ά ανάγκης.


Ήδη έχει συγκεντρωθεί μια τεράστια ποσότητα σε κουβέρτες και ρουχισμό τα οποία διανέμονται καθημερινά σε αστέγους καθώς και σε άλλους φορείς οι οποίοι συμμετέχουν στα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του παγετού.


Ωστόσο, λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης σε ιματισμό σε συδυασμό με την  μικρή αποθηκευτική δυνατότητα του χώρου στην παρούσα φάση δίνεται προτεραιότητα  στις  προσφορές άλλων ειδών όπως τροφίμων διαφόρων ειδών και κατά προτίμηση σε έτοιμων (μαγειρευμένων) γευμάτων, εμφιαλωμένων νερών, θερμαντικών συσκευών (σόμπες kerosan κ.λ.π).
(για κάλυψη τρέχουσων αναγκών  επικοινωνήστε στο τηλ. 210 3410462)



Η εφημερία του Κέντρου θα συνεχιστεί για όλο το διάστημα που θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες με αυξημένα μέτρα προστασίας (αύξηση  της συχνότητας των  δράσεων streetwork, μεγαλύτερη παροχή ειδών ά ανάγκης , ιατρική φροντίδα κ.λ.π).





σε περίπτωση εντοπισμού αστέγων στη γειτονιά σας ή σε κάποιο άλλο σημείο της Αθήνας ή του Πειραιά παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλ. 210 3417160-3 ή 210 3417160-3. 


ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια...

6 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΕΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει λογαριασμός; Θα βοηθούσε η αποστολή χρημάτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.stopcartel.info/2012/01/31/%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3/%CE%95%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1_%CE%95%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82_%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%82_%CE%B1%CF%80%CE%BF_%CE%A0%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%AC_!/7307.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!! ΗΡΘΑ ΠΡΙΝ 2 ΜΕΡΕΣ ...ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ !! ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΩ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΩ !! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι άστεγοι είναι χρησιμότατοι στην άρχουσα τάξη όσο οι ΜΑΤάδες και οι δημοσιοκάφροι
    http://diama4.blogspot.com/2012/02/blog-post_08.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.asking.gr/archives/9109 εδώ τι κάνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή