Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ...Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΊΝΑΙ

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ...Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΊΝΑΙ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ



Από την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011 και για 10 μέρες θα βρίσκεται στην γαλλική πρωτεύουσα η ελληνική  ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων μαζί με άλλες 64 ομάδες από ισάριμες χώρες, στο πλαίσιο του 9ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αστέγων. Η φετινή ομάδα απαρτίζεται κυρίως από παιδιά που ζουν στην επαρχία, ηλικίας από 16-47 ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης λόγω έλλειψης στέγης, μετανάστευσης ή κάποιας μορφής εξάρτηση.

 Μεταξύ τους και ο δικός μας Λεωνίδας, ο μόνος που ζει στην Αθήνα (φιλοξενούμενος στον Ξενώνα Αστέγων) που θα αγωνιστεί μαζί με όλους τους αθλητές της διοργάνωσης  σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα ζωής, ενάντια στη φτώχεια, την προκατάληψη και τον κοινωνικό αποκλεισμό. 




Δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση έχουν τρεις κατηγορίες, οι άστεγοι, οι πρόσφυγες και οι πρώην εξαρτημένοι που βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης και υπήρξαν άστεγοι.
Η Ελλάδα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για πέμπτη συνεχή χρονιά, έχοντας λάβει ως καλύτερη θέση, πριν δυο χρόνια, την 24η, ενώ την περασμένη χρονιά κατετάγη 35η.
«Γκολ στη Φτώχεια»  ήταν και παραμένει   το σύνθημα της καμπάνιας του Παγκόσμιου Πρωταθήματος Αστέγων που ξεκίνησε το 2006 με στόχο την υποστήριξη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας, αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την κινητοποίησή των πολιτών ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχος της διοργάνωσης  είναι ι η ανάδειξη των προβλημάτων και η ενίσχυση του αγώνα για επανένταξη συνανθρώπων μας που βρέθηκαν στο περιθώριο. 
Μέσω του ποδοσφαίρου, μέσω της «ομάδας» που απαιτεί συλλογικό πνεύμα και κοινή προσπάθεια για την επίτευξη στου στόχου –γκολ, οι αθλητές καλλιεργούν αλλά  και προβάλλουν τις ικανότητες τους ότι μπορούν να τα καταφέρουν όχι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και στη ζωή...

Οι αγώνες που συσπειρώνουν ανθρώπους διαφορετικούς από όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης για ένα καλό σκοπό, αποτελούν, αναμφίβολα ελπιδοφόρο μήνυμα στην εποχή της κρίσης: οικονομικής, κοινωνικής, θεσμών και αξιών...

Καλό αγώνα!
  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου