Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ...Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΊΝΑΙ

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ...Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΊΝΑΙ

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Λουκέτο στο "ξενοδοχείο των φτωχών" και στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων

Λουκέτο μπαίνει στον ξενώνα για υπερήλικες άστεγους, το πολυκέντρο για ΑΜΕΑ και το κοινωνικό φαρμακείο του Ιδρύματος Αστέγων, μετά από δικαστική απόφαση που απέρριψε το αίτημα παραμονής 61 συμβασιούχων, έστω και προσωρινά. Οι υπόλοιπες δομές του ιδρύματος θα λειτουργούν πλέον με τη συμβολή εθελοντών, αλλά και συμβασιούχων που θα συνεχίσουν αμισθί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους μας που αναζητούν ανακούφιση.Στο Ίδρυμα εργάζονταν συνολικά 85 άτομα, εκ των οποίων οι 61 ήταν συμβασιούχοι. Οι συμβάσεις των τελευταίων έληξαν  και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν μπορούν να ανανεωθούν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, κατόπιν τούτου δεν θα λειτουργήσουν ο νέος ξενώνας για υπερήλικες άστεγους της οδού Πατησίων, το Πολύκεντρο για Α.με.Α. στην Κολοκυνθού και το Κοινωνικό Φαρμακείο στη Βαρβάκειο αγορά, αφήνοντας άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας χωρίς τα απαραίτητα φάρμακα.


«Με την αρωγή των εθελοντών του Ιδρύματος, αλλά και ορισμένων συμβασιούχων, που εθελοντικά θα συνεχίσουν να βοηθούν το Ίδρυμα, θα παραμείνουν ανοιχτά το Κέντρο Σίτισης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Αθηναϊκή Αγορά. Οι καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες γιορτές θα πραγματοποιηθούν, ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τη συμπαράσταση εθελοντών και χορηγών του Ιδρύματος», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ίδρυμα.
Ο ξενώνας που κλείνει είναι τo «Ξενοδοχείο των Φτωχών» (Εστία των Αθηνών), το οποίο εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο 2010 και βρίσκεται στην οδό Πατησίων 221. Η νέα δομή κλήθηκε να εξυπηρετήσει την πλέον ευάλωτη ομάδα πληθυσμού, τους υπερήλικες άπορους. Eίναι δυναμικότητας 60 κλινών και οι φιλοξενούμενοι υποστηρίζονται κοινωνικό-ψυχολογικά και ιατρικά.

Το Πολυδύναμο Κέντρο ΑμεΑ, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χατζηαποστόλου & Τριανταφυλλοπούλου, στο ανακαινισμένο κτίριο του παλαιού Βουστασίου στην Κολοκυνθού, εγκαινιάστηκε στις 14 Οκτωβρίου 2010, με στόχο την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία και τη «σωστή, μεθοδευμένη και με σύγχρονα μέσα ενίσχυση και υποστήριξη της κοινωνικής ένταξής τους». Πρόκειται για το πρώτο πολύκεντρο που δημιουργήθηκε στη χώρα μας.

Τέλος, το Κοινωνικό Φαρμακείο εγκαινιάστηκε το Δεκέμβριο του 2008, ξεκινώντας τη λειτουργία του με 85 ανασφάλιστους άνδρες και γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου