Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ...Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΊΝΑΙ

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ...Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΊΝΑΙ

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Πρόβα για το Ρίο Ντε Τζανέιρο με γκολ στην πλατεία

Την ίδια ημέρα που η Εθνική Ελλάδος έδινε τον πρώτο της αγώνα ενάντια στην Ν. Κορέα, μια άλλη μεγάλη και ξεχωριστή ποδοσφαιρική παρέα έκανε το δικό της παιχνίδι με στόχο να φορτώσει γκολ τα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού. Το Σάββατο 12 Ιουνίου, η πλατεία Συντάγματος μετατράπηκε σε γήπεδο ποδοσφαιρικό και υποδέχθηκε την καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια», την ελληνική ομάδα Αστέγων μαζί με πολλές άλλες ομάδες σε ένα παιχνίδι ευαισθητοποίησης. Μαζί τους και τρεις δικοί μας άνθρωποι. Ο Γιάννης, Ο Στέλιος και ο Γιώργος. Τους ευχόμαστε καλές- γερές μπαλιές και τον Σεπτέμβριο στο Ρίο.
«Μία μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο» είναι ένα από τα κεντρικά συνθήματα της διοργανώτριας αρχής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων. “A ball can change the world”! Αυτό ήταν και ένα από τα συνθήματα της μεγάλης παρέας που σε πλήρη ποδοσφαιρική εξάρτυση είχε μαζευτεί το πρωί (11:00 με 16:30) στην πλατεία Συντάγματος. Και η πλατεία με πλήρη ποδοσφαιρική εξάρτυση την υποδέχθηκε. Με «γρασίδι», εστίες και δοκάρια, μικρές και μεγάλες περιοχές. Με «βούλες» του πέναλτι.

Ανήμερα του ντεμπούτου της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ της Αφρικής, ένα άλλο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ετοιμάζει το δικό του επίσημο ξεκίνημα. Είναι η ελληνική ομάδα αστέγων, που προετοιμάζεται εν όψει της συμμετοχής της στο 8ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (19-26/9/2010) στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Στο παγκόσμιο αυτό κάλεσμα ενάντια στην φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό θα συμμετάσχουν 64 χώρες από όλα τα σημεία του πλανήτη και για την ελληνική ομάδα θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη συμμετοχή.

Το  «τουρνουά ποδοσφαίρου και ενημέρωσης» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Γκολ στη Φτώχεια», που τρέχει φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.


ΠΗΓΗ:http://www.blogal.gr/homelessworldcup/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου