Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ...Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΊΝΑΙ

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ...Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΊΝΑΙ

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Αξιοπρεπής ταφή για το άστεγο της Γλυφάδας

Η είδηση για το αποτρόπαιο γεγονός του άγριου ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του 52χρονου άστεγου K.Θ. φέρνει στο προσκήνιο τον άγνωστο κόσμο των αστέγων.
Ο άτυχος 52χρονος έχασε τη ζωή του, όταν ήρθε σε συμπλοκή με τρεις άλλους άστεγους, οι οποίοι σε κατάσταση μέθης τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου διεκδικώντας τον ίδιο χώρο για να περάσουν τη νύχτα τους.

Ο άδικος θάνατος του 52χρονου άστεγου εκφράζει την σκληρότητα της ζωής στον δρόμο η οποία έχει τους δικούς της κώδικες συμπεριφοράς, έναν δικότης «εσωτερικό κανονισμό» όπου το στέκι, ή η «καβάτζα» είναι θέμα καθημερινής επιβίωσης ή ακόμα και θέμα τιμής.
Συμπλοκές και τραυματισμοί από πράξεις βίας είναι συχνές μεταξύ των αστέγων, απόρροια της απόλυτης εξαθλίωσης όπου καθιστά την καθημερινότητά τους επικίνδυνη, οδυνηρή έως τραγική.
Η ΚΛΙΜΑΚΑ, μέσω του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων, που υλοποιείται τα τελευταία 9 χρόνια, έχει γίνει πολλές φορές μάρτυρας τέτοιων γεγονότων και δυστυχώς και μάρτυρας περιπτώσεων όπου άστεγοι που έφυγαν από τη ζωή παρέμειναν άστεγοι (επί μακρόν στα «αζήτητα») και μετά θάνατο.
Η ΚΛΙΜΑΚΑ προσεγγίζοντας όλες τις πτυχές της ζωής των αστέγων, αναλαμβάνει, σε περιπτώσεις θανάτων τις εξόδειες ακολουθίες , αναγνωρίζοντας το δικαίωμα όλων των πολιτών σε μια αξιοπρεπή ταφή.
Και σε αυτή την περίπτωση, η ΚΛΙΜΑΚΑ, ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας του 52χρονου η οποία έγινε στο Γ΄ Νεκροταφείο
Η παρουσία όσων παρευρέθηκαν στην τελετή ήταν προσφορά τιμής και ανθρώπινο χρέος σε έναν συμπολίτη μας που έζησε «υπό» και «εκτός» της κοινωνίας και πέθανε με την ανοχή της άδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου